Articole

Lumea lui Mosari

          Va invitam la lansarea cartii “Miniaturi umoristice” de G. Mosari, aparuta la Editura Revista Familiei, Tel Aviv, 2013.

          Evenimentul va avea loc vineri, 27 septembrie 2013, de la ora 12 la Mediateca “George Enescu” a Bibliotecii Metropolitane.

           Moderatori: Irina Airinei si Sergiu Gabureac

           Nascut in Bacau la inceputul anului 1933, G. Mosari locuieste, de peste 30 de ani, in Israel, unde s-a remarcat ca avocat si publicist in ziarele si revistele de limba romana. Este presedintele Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Israel, a doua ca marime dupa cea din Bucuresti. Este membru al PEN Clubului si al Uniunii Scriitorilor din Romania.

          Recent, Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza” din Bacau a gazduit lansarea volumelor Tablete internationale, aparut la Editura Cronica, stiri transpuse in cheie umoristica de autor, si Lumea lui Mosari, la Editura Sigma, lumea calatorului impatimit care vede detalii pur omenesti, emotionante si se opreste sa culeaga un zambet, un gest, o privire din fiecare particula de viata. Mosari abordeaza proza scurta, de calatorie, cu entuziasm si candoare, cu un ochi proaspat, cu bucuria celui care descopera adevarul cotidian in fiecare coltisor de realitate. Aceleasi volume au fost prezentate unei audiente alese la Centrul Cultural Evreiesc, duminica, 6 iunie.

          Elementul insolit semnaleaza existenta unei lumi pe care doar scriitorul-calator o vede. Revelatia acestui „altceva” transcende cotidianul cu blandete si amuzament. Un suras solidar alunga monotonia si tristetea rutinei, transformand derizoriul conditiei umane intr-o lume aparte: lumea lui Mosari.


Ultimele noutati
MARSUL MEMORIEI LA ICR TEL AVIV
20.06.2019
MARSUL MEMORIEI de la Cluj la Auschwitz evocat la ICR Tel Aviv la 75 de ani de la deportarea  la Auschwitz a evreilor din nordul Transilvaniei de catre Ungaria horhtysta Asociatia Sionista din Romania a organizat miercuri, 19 iunie 2019, la Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, un simpozion dedicat Marsului Memoriei de la Cluj la Auschwitz. Moderatoarea evenimentului a fost scriitoarea Cleopatra Lorintiu, director adjunct al ICR Tel Aviv care a deschis intalnirea de rememorare cu un discurs incarcat de emotie in care a aratat ca „Marsul Memoriei, de la Cluj la Auschwitz” este un eveniment de constientizare a publicului larg privind istoria Holocaustului. Marsul, realizat in perioada 16-20 mai 2019 de catre Asociatia Sionista din Romania (ASR) in parteneriat cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Fundatia Caritatea, a fost dedicat comemorarii a 75 de ani de la deportarea si exterminarea evreilor din Nordul Transilvaniei. 
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook