Articole

Lumea lui Mosari

          Va invitam la lansarea cartii “Miniaturi umoristice” de G. Mosari, aparuta la Editura Revista Familiei, Tel Aviv, 2013.

          Evenimentul va avea loc vineri, 27 septembrie 2013, de la ora 12 la Mediateca “George Enescu” a Bibliotecii Metropolitane.

           Moderatori: Irina Airinei si Sergiu Gabureac

           Nascut in Bacau la inceputul anului 1933, G. Mosari locuieste, de peste 30 de ani, in Israel, unde s-a remarcat ca avocat si publicist in ziarele si revistele de limba romana. Este presedintele Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Israel, a doua ca marime dupa cea din Bucuresti. Este membru al PEN Clubului si al Uniunii Scriitorilor din Romania.

          Recent, Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza” din Bacau a gazduit lansarea volumelor Tablete internationale, aparut la Editura Cronica, stiri transpuse in cheie umoristica de autor, si Lumea lui Mosari, la Editura Sigma, lumea calatorului impatimit care vede detalii pur omenesti, emotionante si se opreste sa culeaga un zambet, un gest, o privire din fiecare particula de viata. Mosari abordeaza proza scurta, de calatorie, cu entuziasm si candoare, cu un ochi proaspat, cu bucuria celui care descopera adevarul cotidian in fiecare coltisor de realitate. Aceleasi volume au fost prezentate unei audiente alese la Centrul Cultural Evreiesc, duminica, 6 iunie.

          Elementul insolit semnaleaza existenta unei lumi pe care doar scriitorul-calator o vede. Revelatia acestui „altceva” transcende cotidianul cu blandete si amuzament. Un suras solidar alunga monotonia si tristetea rutinei, transformand derizoriul conditiei umane intr-o lume aparte: lumea lui Mosari.


Ultimele noutati
Attila Jozsef
10.04.2019
Eu am trait – si altii au murit de boala aceasta! Eltem - es ebbe mas is belehalt mar!
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook