Articole

Anca Gheorghiu: Tablouri dintr-o viitoare expozitie

          Culorile complementare ale Ancai Gheorghiu scot la suprafata, prin implozie, mecanismele fizice ale alcatuirii lor ca pe niste chei de incifrare – descifrare. Ineditul consta tocmai in prezentarea simultana a mai multor retorici plastice expuse intr-o lunga suita de exercitii si tatonari libere. Transparenta nuantelor de albastru si trecerea lor lina spre rosu prin visul adierilor intermediare evoca simboluri ascunse, spirale, labirinturi, orologii, svastici, serpentine, cruci, cercuri sau sfere.
          Pornind, uneori, de la reflexivitatea mainilor muncite ale femeii de la tara care spun povestea mai multor generatii, alteori de la chipul plin de taine al unei prietene misterioase, peisajele Ancai Gheorghiu sunt din „Tara de dincolo de negura” de unde se naste lumina cu toate minunile ei, pictate cu penelul muiat in apa vie a trairilor armonizate perfect cu natura mama.

            
Ultimele noutati
Centenarul Marii Uniri si rolul minoritatilor nationale la dezvoltarea societatii romanesti
05.11.2018
Asociatia interetnica „ANIMA FORI” organizeaza, in data de 13.11.2018, la ora 13, in sala „N. Balcescu” a Palatului Parlamentului, conferinta „Centenarul Marii Uniri si rolul minoritatilor nationale la dezvoltarea societatii romanesti”. Evenimentul, organizat cu sprijinul Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, se bucura de participarea Grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor si vizeaza promovarea culturii si valorilor identitare prin care acestea au contribuit la dezvoltarea statului roman modern.
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook