Articole

Anca Gheorghiu: Tablouri dintr-o viitoare expozitie

          Culorile complementare ale Ancai Gheorghiu scot la suprafata, prin implozie, mecanismele fizice ale alcatuirii lor ca pe niste chei de incifrare – descifrare. Ineditul consta tocmai in prezentarea simultana a mai multor retorici plastice expuse intr-o lunga suita de exercitii si tatonari libere. Transparenta nuantelor de albastru si trecerea lor lina spre rosu prin visul adierilor intermediare evoca simboluri ascunse, spirale, labirinturi, orologii, svastici, serpentine, cruci, cercuri sau sfere.
          Pornind, uneori, de la reflexivitatea mainilor muncite ale femeii de la tara care spun povestea mai multor generatii, alteori de la chipul plin de taine al unei prietene misterioase, peisajele Ancai Gheorghiu sunt din „Tara de dincolo de negura” de unde se naste lumina cu toate minunile ei, pictate cu penelul muiat in apa vie a trairilor armonizate perfect cu natura mama.

            
Ultimele noutati
MARSUL MEMORIEI LA ICR TEL AVIV
20.06.2019
MARSUL MEMORIEI de la Cluj la Auschwitz evocat la ICR Tel Aviv la 75 de ani de la deportarea  la Auschwitz a evreilor din nordul Transilvaniei de catre Ungaria horhtysta Asociatia Sionista din Romania a organizat miercuri, 19 iunie 2019, la Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, un simpozion dedicat Marsului Memoriei de la Cluj la Auschwitz. Moderatoarea evenimentului a fost scriitoarea Cleopatra Lorintiu, director adjunct al ICR Tel Aviv care a deschis intalnirea de rememorare cu un discurs incarcat de emotie in care a aratat ca „Marsul Memoriei, de la Cluj la Auschwitz” este un eveniment de constientizare a publicului larg privind istoria Holocaustului. Marsul, realizat in perioada 16-20 mai 2019 de catre Asociatia Sionista din Romania (ASR) in parteneriat cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Fundatia Caritatea, a fost dedicat comemorarii a 75 de ani de la deportarea si exterminarea evreilor din Nordul Transilvaniei. 
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook