Articole

Ridendo…

          S-a jucat cu casa inchisa pe Broadway, este foarte aplaudat, acum, pe scena Teatrului METROPOLIS din Bucuresti… un teatru experimental nascut, parca, din spuma marii sau din jobenul magicianului George Ivascu.
          Spectacolul PIJAMALE de Mawby Green si Ed Feilbert (dupa farsa Moumou de Jean de Letraz) reitereaza comicul bulevardier al anilor `80, piesa care s-a bucurat, pana azi, de un mare succes la New York, Hollywood, Londra si Paris.
          O farsa plina de energia unor personaje de un comic debordant, realizate in cea mai buna traditie picaresca de Silviu Biris care il interpreteaza pe poetul Leonard Joli Joli, zis “Moumou” si care, inspaimantat de femei, apare, fara voia lui, in ipostaze tandre, alaturi de inepuizabilele Monica Davidescu (Yvonne) si Anca Sigartau (Babette), Moumou tradand insa inclinatii mai efeminate, dar fara exagerari, cu o aparenta inocenta si o gratie plina de haz.
          Hazul vine din neasteptatul schimb de identitati, din complicitatile quiproquo-urilor rapide si surprinzatoare, intr-o montare inspirata semnata Emanuel Parvu. in armonie cu rolurile lor sunt si Adrian Titieni, Georges, cazut in plasa propriei legaturi periculoase cu Babette Latouche (Anca Sigartau): aceasta nu stie ca Georges este insurat, iar Georges nu stie ca Babette este maritata cu un infractor cautat de politie. Adrian Titieni spune, prin jocul lui, pe viu, ca teatrul „e un mod de existenta si un mod de a gandi absolut necesar societatii”, Silviu Biris s-a nascut parca pe scena desi defineste meseria de actor ca pe „un hobby de lux”, Vlad Jipa, Romeo Pop si Alexandra Velniciuc configureaza, fiecare, un anume tip de caracter ca in commedia dell’arte all’improvviso din care nu lipsesc Brighella, Arlecchino, Pierrot, Pantalone, Il Capitano, Colombina, Innamorati… Experiment, improvizatie, fantezie… poftiti la carnaval!

Foto: Monica Steopan


      

Ultimele noutati
Centenarul Marii Uniri si rolul minoritatilor nationale la dezvoltarea societatii romanesti
05.11.2018
Asociatia interetnica „ANIMA FORI” organizeaza, in data de 13.11.2018, la ora 13, in sala „N. Balcescu” a Palatului Parlamentului, conferinta „Centenarul Marii Uniri si rolul minoritatilor nationale la dezvoltarea societatii romanesti”. Evenimentul, organizat cu sprijinul Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, se bucura de participarea Grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor si vizeaza promovarea culturii si valorilor identitare prin care acestea au contribuit la dezvoltarea statului roman modern.
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook