Articole

O CONTRIBUTIE EVREIASCA LA O EUROPA FAVORABILA INCLUZIUNII - CEJI

 

O CONTRIBUÈšIE EVREIASCA LA O EUROPA FAVORABILA INCLUZIUNII

Dr. Irina Airinei

 

Luni, 5 decembrie, la sediul Google din Bruxelles, organizatia evreiasca CEJI-O CONTRIBUÈšIE EVREIASCA LA O EUROPA FAVORABILA INCLUZIUNII care a implinit 25 de ani de activitate,  a lansat un nou proiect de combatere a criminalitatii motivate de ura, proiect in care colaboreaza cu Comisia Europeana,cu gigantii social media Twitter si Facebook. Evenimentul a marcat inceputul unui proiect numit \"FACING ALL FACTS\", finantat prin programul Comisiei Europene privind drepturile, egalitatea si cetatenia si coordonat de CEJI. Subliniind o corelatie intre discursul urii on-line si manifestarea reala a urii - hartuire, vandalism si violenta - initiativa urmareste sa ajute profesionistii in aplicarea legii si organizatiile societatii civile sa monitorizeze si mai bine discursurile care incita la ura si crima. \" Pe parcursul ultimilor 25 de ani de activitate,  CEJI a lucrat cu o gama larga de parteneri pentru a preveni escaladarea urii, prin programe educationale. Am initiat acest proiect impreuna cu Comisia Europeana pentru a instrui organizatiile societatii civile cum sa monitorizeze infractiunile motivate de ura. Era nevoie de dovezi pentru a convinge guvernele sa-si indeplineasca obligatiile care le revin \", a explicat Robin Sclafani, directorul CEJI. Acum, noi intelegem cu totii ca trebuie sa lucram impreuna, politia, procurorii si ONG-urile, pentru a combate crima, ura si instigarea la ura in functie de nationalitate, etnie, religie, privind comunitatea LGBT, persoanele cu handicap si toate celelalte victime ale incidentelor provocate de ura.\"

intr-o declaratie emisa inaintea evenimentului, Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene a declarat: \"Ura corodeaza bazele pe care sunt construite societatile noastre democratice. Avem nevoie sa ne asiguram ca vom putea dezbate reciproc si trai impreuna chiar si atunci cand nu suntem de acord cu unele lucruri, in loc de a ne trata reciproc ca dusmani. \"

 Organizatie internationala non-profit, infiintata in 1991, A JEWISH CONTRIBUTION TO AN INCLUSIVE EUROPE, CEJI colaboreaza cu persoane fizice si organizatii ale tuturor religiilor, culturilor si mediilor pentru a promova o Europa diversa si favorabila incluziunii.CEJI lucreaza pentru a combate prejudecatile si discriminarea si a promova coeziunii sociale, prin formare, educatie, dialog si aparare. Important factor de educatie a diversitatii si formarii in Europa, CEJI lucreaza prin intermediul unor retele tot mai mari de colaboratori, pentru a oferi un raspuns constructiv prejudecatilor si discriminarii. Voce evreiasca la nivel european, CEJI faciliteaza participarea evreilor in afacerile europene, castigand recunoastere pentru experientele si preocuparile evreiesti si abilitarea organizatiilor evreiesti sa devina mai active pe plan international si intercultural.Contribuind cu idei inovatoare la procesele de elaborare a politicilor care se ocupa de combaterea discriminarii si incluziunea sociala, CEJI pledeaza in mod activ pentru politicile de promovare a unei Europe diverse si favorabile incluziunii.Angajata in consolidarea intelegerii interculturale si interconfesionale, CEJI se afla in fruntea unei noi initiative de dialog musulman si evreiesc.

 

Ultimele noutati
MARSUL MEMORIEI LA ICR TEL AVIV
20.06.2019
MARSUL MEMORIEI de la Cluj la Auschwitz evocat la ICR Tel Aviv la 75 de ani de la deportarea  la Auschwitz a evreilor din nordul Transilvaniei de catre Ungaria horhtysta Asociatia Sionista din Romania a organizat miercuri, 19 iunie 2019, la Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, un simpozion dedicat Marsului Memoriei de la Cluj la Auschwitz. Moderatoarea evenimentului a fost scriitoarea Cleopatra Lorintiu, director adjunct al ICR Tel Aviv care a deschis intalnirea de rememorare cu un discurs incarcat de emotie in care a aratat ca „Marsul Memoriei, de la Cluj la Auschwitz” este un eveniment de constientizare a publicului larg privind istoria Holocaustului. Marsul, realizat in perioada 16-20 mai 2019 de catre Asociatia Sionista din Romania (ASR) in parteneriat cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Fundatia Caritatea, a fost dedicat comemorarii a 75 de ani de la deportarea si exterminarea evreilor din Nordul Transilvaniei. 
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook