Articole

Cleopatra Lorintiu: Un dialog cu prof.dr. Alexandru Florian, directorul INH, Elie Wiesel

in anul in care Romania detine presedentia Aliantei Internationale pentru memoria Holocaustului si pe umerii Institutului National pentru studierea Holocaustului din Rominia „Elie Wiesel” apasa, evident o responsabilitate tot mai mare.

Principala tema de dezbatere este fireste lupta impotriva antisemitismului care din pacate inca isi mai face simtita prezenta in unele state europene.Dar temele sunt complexe,ele implica deopotriva responsabilitate istorica si cunoastere aprofundata.

http://www.tvrplus.ro//editie-cultura-minoritatilor-518744
Un fil realizat de  TVR si ANIMA FORI
Ultimele noutati
MARSUL MEMORIEI LA ICR TEL AVIV
20.06.2019
MARSUL MEMORIEI de la Cluj la Auschwitz evocat la ICR Tel Aviv la 75 de ani de la deportarea  la Auschwitz a evreilor din nordul Transilvaniei de catre Ungaria horhtysta Asociatia Sionista din Romania a organizat miercuri, 19 iunie 2019, la Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, un simpozion dedicat Marsului Memoriei de la Cluj la Auschwitz. Moderatoarea evenimentului a fost scriitoarea Cleopatra Lorintiu, director adjunct al ICR Tel Aviv care a deschis intalnirea de rememorare cu un discurs incarcat de emotie in care a aratat ca „Marsul Memoriei, de la Cluj la Auschwitz” este un eveniment de constientizare a publicului larg privind istoria Holocaustului. Marsul, realizat in perioada 16-20 mai 2019 de catre Asociatia Sionista din Romania (ASR) in parteneriat cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Fundatia Caritatea, a fost dedicat comemorarii a 75 de ani de la deportarea si exterminarea evreilor din Nordul Transilvaniei. 
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook