Articole

Cleopatra Lorintiu si romanii nostri din Israel

Drumul prin Jaffo sau Jaffa cum stiam noi mai de demult de pe foitele subtiri care inveleau portocalele copilariei , impreuna cu Dragos Nelersa a fost un fel de calatorie initiatica: prin unul din cele mai batrane porturi din lume stapanit pe rand de atatea popoare, noi ne-am gandit la ideea de convietuire si de respect.Intransigenta unora, lipsa de toleranta a unei epoci care a marcat si Romania, de ce sa n-o recunoastem, necazurile si nedreptatile i-au imprastiat pe evrei prin lume sau i-au adunat in Israel. Privind inapoi fara manie si doar cu dorinta de a nu uita , asa sunt scrise cartile lor care bat si ele din doua aripi…”

Un film realizat de TVR si ANIMA FORI

Povesti intretesute I.( O vizita la Biblioteca Shafran, in compania Irinei Airinei si a doamnei Sybill Benun ; autori israelieni de limba romana de la Tel Aviv : G.Mosari, Maayana Shenar,Hedi Simon si editorul Dragos Nelersa,directorul Editurii Familia )22 Februarie 2016TVR2.

Ultimele noutati
Centenarul Marii Uniri si rolul minoritatilor nationale la dezvoltarea societatii romanesti
05.11.2018
Asociatia interetnica „ANIMA FORI” organizeaza, in data de 13.11.2018, la ora 13, in sala „N. Balcescu” a Palatului Parlamentului, conferinta „Centenarul Marii Uniri si rolul minoritatilor nationale la dezvoltarea societatii romanesti”. Evenimentul, organizat cu sprijinul Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, se bucura de participarea Grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor si vizeaza promovarea culturii si valorilor identitare prin care acestea au contribuit la dezvoltarea statului roman modern.
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook