Articole

Un film de CLEOPATRA LORINTIU Bucurestiul strazilor.Cu Irina Airinei si Sorin Bordusanu( emisiunea Identitati, Cultura minoritatilor pentru TV

iUn fil de CLEOPATRA LORINTIU. Invitati:dr.Irina Airinei si Sorin Bordusanu.“Strazile bucurestene au fost vreme de secole intr-un fel pitoresc, poate chiar pestrit, oglinda spiritului multietnic al orasului.Lumea bucuresteana era amestecata, plina de nuante, un calator al vremii, Raoul Perrin descria acest mozaic uman de pe strazile negustoresti .”

afis icr ziua culturii nationale Tel Aviv. proiectia documentarului “Bucurestiul strazilor” ,in prezenta Irinei Airinei si Cleopatrei Lorintiu,17 ianuarie 2016.(Israel)Asociatia Scriitorilor israelieni de limba romana.

Sunt de toate neamurile,valahi,moldoveni,turci,rumelieni,bulgari, sarbi,bosnicaci, greci, armeni,rusi,oameni veiniti din Crimeea,Basarabia, transilvania, unguri, italieni, germani si mai ales evrei.”Un alt calator, De Giers zicea ca la Bucuresti a intilnit toate neamurile din Occident si din orient in vestimintele cele mai pestrite fiind uluit de varietatea costumelor. Astazi, o carte semnata de Irina Airinei si Sorin Bordusanu si prefatata de Adrian Majuru are aceasta frumoasa ambitie de-a descrie, de-a decripta si de-a ne purta prin patrimoniul toponimic bucuresean.” “emisiune proiectata la Tel Aviv , 17 ianuarie 2016 , la Asociatia Scriitorilor Israelieni de limba romana, presedinte G.Mosari, directorul Editurii Familia, Dragos Nelersa).TVR si ANIMA FORI

Ultimele noutati
ZVETLANA PREOTEASA, BIBLIOTECA METROPOLITANA
24.09.2018
„Nu locul unde traiesti te face roman, ci sufletul si esenta ta spirituala” (Zvetlana Preoteasa) Un interviu realizat de Irina Airinei Directoarea Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, doamna Zvetlana Preoteasa este profesoara de limba engleza. In 2007 a fost numita secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, post in care a avut grija ca mii de copii din zonele rurale sa poata ajunge la scoli cu microbuze scolare. In perioada 2013-2015 a fost director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni. Este cunoscuta pentru ceea ce a facut legat de educa?ia romanilor din Spania, Italia, Grecia ?i Republica Moldova. Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Romanesti la Cernauti i-a decernat titlul de “OMUL ANULUI 2015“ , iar FADERE, cea mai mare federatie a romanilor din diaspora, i-a acordat un premiu pentru activitatea desfasurata in comunitatile romanesti. Este autoarea misteriosului roman FRUNZA DE ACACIA.
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook