Articole

Tiruri de rachete lansate din Gaza

 

Atacurile continua si la ora emiterii acestui comunicat, prin care Asociatia Sionista din Romania, impreuna cu Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA Romania) , exprima solidaritate deplina cu Statul Israel si cu cetatenii israelieni supusi atacurilor teroriste.

Atacurile infame asupra populatiei civile israeliene s-au soldat cu morti si raniti. In ciuda acestui fapt, pentru a minimaliza suferinta populatiei din Gaza, Statul Israel se abtine ( de peste 18 luni) de la lansarea unei actiuni militare de anvergura, actiune pe care orice alta natiune, pusa in situatie similara, ar fi lansat-o fara nici o ezitare.

Asociatia Sionista din Romania si Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania trimit, aceasta cale, sincere condoleante familiilor indoliate si urari de insanatosire grabnica zecilor de raniti.

Asociatia Sionista din Romania si Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania multumesc Guvernului Romaniei si Ministerului de Externe al Romaniei pentru ferma condamnarea a atacurilor abominale si interminabile lansate din Gaza impotriva populatiei din sudul Israelului.

Tiberiu ROTH 
Presedinte Asociatia Sionista din Romania

Maximillian Marco KATZ 
Founder National Director - MCA ROMANIA

Ultimele noutati
Din România literara în Israelul literar Interviu cu poeta Maria Gaitan Mozes
08.07.2019
Irina Airinei: Care sunt primele amintiri din viata poetei Maria Gaitan? Maria Gaitan Mozes: „M-am nascut în Basarabia si am venit în România în 1943. Am învatat primul an la Chisinau la o scoala de educatoare si norocul a fost ca toata administratia scolii a fost transferata în România. Dar în România am venit la...nimeni. Noroc ca am gasit un consatean care m-a gazduit si, dupa aceea, când a început scoala, casa mea a fost internatul. Mai aveam doi frati în România. Am terminat scoala în 1949. Cât am fost în scoala am trait sub pavaza unei evreice care era directoare care ne-a cazat undeva în spatele scolii pentru a nu fi gasite si trimise înapoi. Tata era mort deja. La terminarea scolii m-au trimis la una dintre primele gospodarii colective, Livedea, ca educatoare si eram vizitata de oameni politici, scriitori, pictori, muzicieni. Si a venit acolo Veronica Porumbacu. Unde s-o gazduiasca? La mine. La urma, poeta m-a întreabat: Dar cine îti face materialul didactic pentru copii? La care eu i-am raspuns: Eu singura îmi fac materialul,în special poeziile. Am trimis la concursuri, am început sa fiu premiata.” Veronica Porumbacu mi-a citit versurile. O poezie a mea a fost publicata în Viata Româneasca.
Citeste mai mult
Vezi toate articolele
Fii prieten pe Facebook